Main image

Online Coaching in tijden van corona

Gepubliceerd : woensdag 22 april 2020

Online coaching tijdens de Corona Crisis

In deze bijzonder vervelende periode is het door de vele maatregelen soms erg lastig om de juiste hulp te krijgen die je nodig hebt. En dit is niet alleen voor fysieke klachten het geval. Veel mensen zitten met psychische uitdagingen waar ze alleen niet uit kunnen komen. Normaliter werd er in deze situaties gebruik gemaakt van een coach, een sparringpartner die nieuwe inzichten kan geven. Maar, de gemakkelijkheid om hier naartoe te gaan is vanwege de strenge maatregelen helaas verdwenen. Of, toch niet? Met het Online Coaching Programma van Mens en arbeid kan jij ook tijdens de Corona Crisis gebruik maken van onze (inspirerende) trajecten. In deze blog lees je waarom dit zo relevant is en hoe het traject in zijn werk gaat.

 

Coaching: juist nu!

Juist in deze periode kunnen veel mensen een coach gebruiken. Het sociale leven wordt ontzettend beïnvloedt en door de onbekende situatie zitten veel mensen met angst of vragen. Daarnaast werkt men wanneer mogelijk vanuit huis, samen met hun partner en of kinderen. Dit kan bepaalde mentale uitdagingen met zich meebrengen. Coaching is nu dus juist ontzettend waardevol.

Ook in deze periode kan je bij Mens en arbeid terecht. Zo kan je gemakkelijk kiezen voor een coaching traject via de telefoon, video bellen of via de mail. Op deze manier behouden wij de afstand, terwijl onze trajecten kunnen doorlopen. Houdt er rekening mee dat je bij elke vorm van coaching weer andere ervaringen kunt hebben.

 

E-mail coaching

Middels e-mail coaching kan de afstand voor ons gevoel het grootst zijn Je hoort elkaars stem niet en bent ook niet in elkaars zicht. Dit zorgt ervoor dat de sessie niet als ‘realtime’ wordt ervaren. Het voordeel hiervan kan dan ook zijn dat je beter kunt nadenken over wat je wilt zeggen en hoe je dingen onder woorden brengt. Daarnaast is het schrijven op zichzelf al een heilzaam proces.

 

Video bellen

Middels videobellen is er een afstand te voelen, omdat wij ons niet fysiek in dezelfde ruimte bevinden. Echter, is deze ‘afstand’ toch minder dan bij e-mail. Met deze vorm van coaching zie je mij namelijk wel en hoor je ook mijn stem. Op deze manier is deze coaching vorm toch meer realtime.

 

Toch face-to-face?

Wanneer de maatregelen zijn verspoeld, en het weer mogelijk is om elkaar face-to-face te spreken, kan je direct kiezen voor een face-to-face sessie. Bij Mens en arbeid is het namelijk heel gemakkelijk om te switchen tussen de diverse pakketten. Hierbij kan je zo vaak wisselen als je wilt. Zo kan je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om diverse vormen af te wisselen (bijv. e-mail en videobellen). Alles is mogelijk, zolang jij je er maar prettig bij voelt.

 

Een waardig alternatief

Coaching op afstand, middels videobellen en telefoneren, is een waardig alternatief voor een reguliere coaching sessie. Ondanks dat er een fysieke afstand is, is het wel mogelijk om elkaar te blijven zien. En, wellicht kom je vanuit huis weer tot mooie, nieuwe inzichten. Daarnaast is deze vorm van coaching prima te combineren met andere vormen. Zo kan je een volledig traject starten op afstand, en deze na de lockdown gemakkelijk over laten vloeien in face-to-face sessies.

Voor meer informatie over onze coaching trajecten tijdens de Corona Crisis kan je  onze online coaching pagina bekijken en onze coaching folder downloaden.